Известие

Collapse
No announcement yet.

Читави 146-ци - има ли ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Читави 146-ци - има ли ???

Здравейте,
    След доста обмисляне реших, че алфа 146 ще ми е първата кола. Ориентирал съм се към 1.6 i.e. 16V T.S. (120 Hp) с газов инжекцион - идеална . Намират ли се такива читави коли?
    Ще я карам доста(да кажем 12-15к на година) и планувам да я задържа около година, след това има на кого да я дам и за това не планувам да взимам кола на доизживяване. Та въпросът ми е дали все още се намират такива коли и горе долу колко би струвала една такава(по мобилето около 2000лв) - и ако е възможно да препоръчате някоя

пс
    За човек без много опит с колите ще бъде ли възможно да я поддържа основно сам?

Брато според мен те всички са читави. Пет години само ме питат върви ли.......нямат доверие хората на тая марка.
    А за поддръжката, то няма кво да поддържаш, тая марка само се кара.....
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Много рядко виждам стегната 146ца. По-вероятно е да видиш 145! Явно става така защото 145 е по-продавана - не знам.Аз карам вече 2-ра година 146 и ще ти кажа ,че поддръжката е елементарна.Успех дано намериш нещо читаво
      Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
      Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

мога ли да попитам, кое по-точно би оказало затруднение?

Comment

Основните проблеми, които ще имаш са свързани с грешки, дебитомери, ламбди, датчици и т.н.

Ако си набавиш необходимата техника и ти се учи за диагностик, ще се справиш.

Друго различно нещо при Алфите е, че има много специфични неща, които ако не знаеш както точно се правят/оправят ще си скъскаш нервите и ще си загубиш времето. Съединител според непрофилиран сервиз се сменя за 10 часа. Дали им отнема толкова на опитните майстори?
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Ей това момче ще го вкарате във филм......
            Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

голям късметлия си моята се продава и е точно това което търсиш само че цената е малко по различна ама на място ще я уточним ако си навит

Comment

Извинявам се не се изказах точно - мисълта ми беше да не е с много електроника и за най-малкото нещо айде в сервиза от коментарите разбирам, че е точно това което ми трябва... държа да се науча, ако не да я ремонтирам, то поне диагностика да си правя - не се доверявам на майстори, сервизи...

Иначе целта ми е малко по-различна от просто научаване да карам - никога не съм се грижил за автомобил... не съм запознат с неща, които за вас сигурно са естествени... (със спирачки, съединител и тн не бих си играл - опасно е). Така една година(лято и зима) да натрупам опит не само в шофирането а и с марката и след това нещо по-ново... НО колата след това няма да я бракувам - има на кого да я дам и за това търся читав екземпляр.

пс
                не съм случайно избрал алфа ромео... вуйчо ми има една стара алфа 33... може да е раздрънкана... може да не работи скоростомера(и още половината от нещата), НО като двигател, каране, усещане... просто не може да се сравни с учебния голф 4... нищо че е от 85-та, а голфа от 2000....

badmadafaka, това за малката кола са митове - като този да караш нощно след като вземеш книжката - уж няма движение или пък извънградско - да свикнеш с колата

Comment

Моето мнение е, че няма свястна 145/6-ца за продан. Със сигурност ще трябва да барнеш това-онова и да я постегнеш, а на тези коли не са им евтини частите. Хубавите коли просто не се продават
                  Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Купих си 145-ца преди няколко месеца. Увериха ме, че всичко е наред, само се качвам и карам. Да ама не, Предишният собствени, който е дори мой познат, се оказа голям мърльо по отношение на поддържката на колата. Наложи се, след като я купя да сменя всички течности, двата ремъка, забележи зимни гми с джанти дори нямаше, та ми излезе около 2800 с всичко. Но за тези няколко месеца съм й качил около 8000 км, сутрин независимо от температурата пали, като часовник, сега зимата стъпва здраво, парното е просто перфектно, а за салона няма какво да те убеждавам, италианците знаят как да направят вътрешното пространство огромно. С всеки ден започвам направо да се влюбвам в тази машинка. А след 3000 rpm става интересно, но като си я купиш, ще разбереш за какво говоря. Успех

Comment

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
                      Моето мнение е, че няма свястна 145/6-ца за продан. Със сигурност ще трябва да барнеш това-онова и да я постегнеш, а на тези коли не са им евтини частите. Хубавите коли просто не се продават

има има, ама не за 2000 лв

---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
                      А след 3000 rpm става интересно
                      Ако с 1,4 така говориш, трябва да седнеш на 2,0.. и след това ще има друга приказка

Иначе за колегата.. добър избор си направил за 146! успех с търсенето! Лично мнение: търси си 1,6 с металните колектори! малко са по не-капризни Инжекционите! а общото за всичките 146 окачването е по просто, можеш и сам да го сменяш! електрониката на колата не е от чупливите, скърцат пластмаси, но усилваш музиката и забравяш не е от икономичните погорва си

поздрави!
                      Last edited by Majed_146; d.m.y г., 23:07.
                      sigpic
                      Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                      FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение

---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

Ако с 1,4 така говориш, трябва да седнеш на 2,0.. и след това ще има друга приказка

Точно така,ако ти се струва,че става интересно след 3000 оборота на 1.4,седни в една двойка да видиш там какво става след тези обороти.Иначе като цяло добре си се насочил,но ще ти е трудно да си я поддържаш сам,особено ако нямаш много познания.Аз,че имам доста познания и си разглобих мотора на съставни части и му направих основен ремонт след това Маджед го занимавах с елементарни въпроси.За разхода е вярно,че са малко лакоми,но между Т.С. моторите няма голяма разлика.Моята двойка тук в Габрово ако я карам нормално ми дава средно 9-10/100 бензин.Ако я настъпвам повече от 12-13 не ми е качвала.На дълго засечена на Италфест-а на отиване карах 90-100 на магистралата 120,на връщане поддържахме около 130 постоянно и ми даде 6.5/100 отново бензин.
                        Last edited by ivailo rachev; d.m.y г., 08:26.
                        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Аз лично нищо не казвам за петака,имах в предвид от туйнспарковете.Нямам опит с дизел.Обаче си прав,че и 1.4 е достатъчен да се претрепе някой.
                          Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                          Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

май трябваше да убеждаваме човека, инициирал този thread, да си купи алфа и какви са и предимствата, а не да коя колко вдига, и дали може човек да се пребие с нея. То и с трабант може, стига да има желание.

Comment

Първоначално публикувано от mpenkov Покажи съобщение
                              Здравейте,
                              След доста обмисляне реших, че алфа 146 ще ми е първата кола. Ориентирал съм се към 1.6 i.e. 16V T.S. (120 Hp) с газов инжекцион - идеална . Намират ли се такива читави коли?
                              Ще я карам доста(да кажем 12-15к на година) и планувам да я задържа около година, след това има на кого да я дам и за това не планувам да взимам кола на доизживяване. Та въпросът ми е дали все още се намират такива коли и горе долу колко би струвала една такава(по мобилето около 2000лв) - и ако е възможно да препоръчате някоя

пс
                              За човек без много опит с колите ще бъде ли възможно да я поддържа основно сам?

Ами трудно но се намират за около 2500лв.
                              има и по евтини варианти 1200-1600лв. обаче после пак има да сменяш части за около 1000лв.
                              ето ти едни цени на хубави и евтини части ( консумативи ):
                              1 носач: евтин от 45 до 60лв. скъп и хубав 130лв
                              2 комплект съединител: евтин 180 лв скъп 300-350лв.
                              3 ангренажен комплект: от 150до300лв. + пари за сервиз където знаят какво правят.
                              4 масло двигателно: от 40 лв до 140лв зависи
                              5 ремонт на вариатор на фазите 90лв, нов такъв 280-320лв
                              6 контактен спрей да напръскаш ел.копчетата за прозорците 15 лв
                              7 ламбда сонда 87-200лв.

Това е какво то ще се наложи да смениш в една алфа до 2000 лв.

Затова ако искаш добра 146-ца виж тука в форума. Дали някой не продава такава каквато искаш и по неговите постове и публикации ще разбереш историята на колата.

Ето ти едно предложение от http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1i292w
                              Колата е джуниерка което е с по добро оборудване и с климатик абс .............. много шукаретииииики аз нея бих си взел ако исках 146 1.6 двигате
                              Last edited by rijko; d.m.y г., 17:08.
                              Опел Кадет GSI
                              166 2,4 JTD
                              ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

Working...
                              X